Шефът на „Пирогов” хвърли оставка (обновена)

  • 17 февруари 2017 16:18

  • 22784
  • 4
Шефът на „Пирогов” хвърли оставка (обновена)
©

Ръководството на болница "Н. И. Пирогов" е сменено с протоколно решение от вчера на министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Досегашните членове на Съвета на директорите - д-р Константин Желев Димов, д-р Атанас Живков Кацаров и проф. д-р Стоян Георгиев Миланов са сменени, с което се прекратяват техните правомощия. Със същото решение на служебния министър Семерджиев се определя нов състав на Съвета на директорите - Асен Георгиев Балтов, Емил Рашков Доросиев, Стоян Георгиев Миланов, Людмил Николов Джунков и Илиян Панайотов Кършев. В решението се посочва още, че новият състав трябва да определи за изпълнителен директор на лечебното заведение проф. д-р Асен Георгиев Балтов.

Проф. д-р Стоян Миланов незабавно е подал оставка от новия Съвет на директорите по лични и професионални причини, както и като национален консултант по спешна медицина. Проф. д-р Стоян Миланов е изразил благодарност към всички, с които е работил в болницата през последните 4 години. Той е призовал към сдържаност, както и към продължаване на всички започнати проекти и успешното им финализиране.

„Предложих на проф. Миланов да остане в Съвета на директорите, но той не пожела. Не задължавам никого с нищо. Приемам всякакви оставки“, коментира министърът на здравеопазването.

Университетската болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“ е номер едно по задлъжнялост сред всички болници, чиито едноличен собственик е държавата в лицето на Министерството на здравеопазването. Към 31 октомври 2015 година размерът на задълженията, натрупани от „Пирогов“, бяха 23 986 000 лева /близо 24 милиона лева/. Година по-късно, към 31.10.2016 година, дълговете на спешния център са надхвърлили 24 613 000 лева, в това число просрочени 13 милиона 824 хиляди лева.

„С увеличаването на борда на директорите и подсилването му с юрист, а от днес и с финансист, се надяваме да се подобри управлението, здравните и финансовите показатели на „Пирогов“, обяви министърът на здравеопазването д-р Илко Семерджиев.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
22784 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.02.27 | 19:17

4
УВОЛНЯВА ТРИМА НАЗНАЧАВА ПЕТИМА
подред

2017.02.18 | 13:16

3
ми то не били само областните управители..карай на ред...и д-р Миланов ли ще влияе на изборите...
Зарпознат

2017.02.18 | 13:15

2
Криминалният контингент може да е спокоен - Джунков се завърна.

2017.02.18 | 13:15

1
Поредното малоумие.... Вече вярва ли някой, че това правителство не е на БСП. А защо ли е задлъжняло.... отидете и вижте циганския контингент, който е там непрекъснато. Дали си плащат здравните осигуровки???Знаят си правата,но не и задълженията.....

Добави коментар

Водещи новини