Ненчев: Твърде вероятно е всичко, което се случва в МО, да е предизборен ход (видео)

  • 17 февруари 2017 07:35

  • 9229
  • 6
Ненчев: Твърде вероятно е всичко, което се случва в МО, да е предизборен ход (видео)
©

Служебният министър на отбраната Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен твърди, че над 100 обществени поръчки в министерството са проблемни. В тази връзка бившият министър на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. уточни, че се проверяват поръчки само за 2016 г. „Аз се съмнявам, че този одитен доклад е изготвен за толкова кратко време, освен това не съм запознат с него, а би било редно да ме потърсят за коментар. Това ми изглежда като предизборен ход на някой. Това е обезпокоително. Тази атака идва от министъра в служебния кабинет, назначен от президента. Това заяви бившият министър на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. в ефира на БТВ.

„На първо място се атакуват всички поръчки и всички хора, които са работили по тях. Аз съм правил много малко промени откакто бях на поста. Министърът на отбраната не е отговорен за тях, има хора, които се занимават с това. Но има и хора от тях, които сега са повишени. Поощряват се редица лоши практики, а хората, които са отговорни са наградени за работата си“, разкри Ненчев.

По думите му след като са свършили работата си, сега някой прехвърля отговорността към прокуратурата. „Никога в рамките на 2,3 г. не съм оказвал какъвто и да е натиск върху служителите, които работят по обществените поръчки“.

На въпрос дали е покровителствал определена фирма за военни униформи, Ненчев заяви: „Дал съм разпореждане тази фирма да се спаси и служителите й да останат на работата. Казал съм да се направи всичко възможно това дружество да бъде спасено. Така съм работил. А въпросната фирма се правеше опит да бъде фалирана“.

„Силно съм обезпокоен от политическата чистка, която се извършва в министерството. Аз не съм си позволявал това. Отстранен е най-добрият специалист по киберсигурност в МО“, разкри Ненчев и изказа съмнения, че в това има намеса и Русия.

„Твърде вероятно е всичко, което се случва на мен да е дело на президента Радев. Аз съм показал открито какво е мнението ми за него. Интересно ми е вчера какво си е говорил президента с руския посланик вчера. Питам се с каква позиция и цел е присъствал и министърът на отбраната. За мен изглежда твърде странно къде са тези хора, които ме обвиняваха, че са влезли два танка в България, а сега в Ново село има много засилено военно присъствие“, подчерта Ненчев.

„Предстои ни тежка политическа обстановка. Ще има тежки конфронтации. За съжаление предвиждам много скоро след това да се проведат нови избори“, каза още бившият министър на отбраната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9229 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
1000%

2017.02.27 | 09:35

6
СИ ЗА ЗАТВОРА ПЕДАЛ ШИБАН.

2017.02.27 | 09:35

5
Марш в затвора бе парцал.
Ненчев-велик българин!

2017.02.27 | 09:34

3
Комунистите вместо да преследват Ненчев с измислени обвинения, те трябва да му се подмазват, защото той е бъдещият зам. председател на Военния трибунал. Самият председател ще дойде от Аржентина като представител на Третия райх.

2017.02.27 | 09:34

4
Велик предател!!! Предатели са и тези които ги подкрепят.
АгрАном

2017.02.17 | 16:37

2
"Ех,Стояна,ех,Стояна,трактор трака на поляна". Някои трактористи забравиха,че Иван Костов отдавна изтърбуши ТКЗС-тата и ППК-тата и не може вече така юнашката да се краде.
Петърчо

2017.02.17 | 16:37

1
Кажи , някой прикриваше ли те ? Някой пазеше ли ти гръбчето ? Сам ли беше ?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини