Защо Доналд Тръмп смени рязко политиката си към Русия

  • 16 февруари 2017 06:24

  • 22430
  • 3
Защо Доналд Тръмп смени рязко политиката си към Русия
©

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския рязко смени позицията си по отношение на Русия и даде ясно да се разбере, че очаква връщането на Крим на Украйна и деескалация на ситуацията в източната част на страната.

"Президентът даде много ясно да се разбере, че очаква от руското правителство намаляване на насилието в Украйна и връщането на Крим. В същото време той разчита на нормализиране на отношенията с Русия, за разлика от предишните администрации, за справяне с на многото проблеми, пред които е изправена международната общност, като заплахата от "Ислямска държава" и "тероризма", каза говорителят на Белия дом Шон Спайсър.

Той посочи, че Тръмп "заема изключително твърда позиция по отношение на Русия".

Русия няма да обсъжда темата за връщането на Кримския полуостров в състава на Украйна, включително и със САЩ, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Русия не дискутира с чуждестранни партньори въпроси, свързани с територията й, категоричен бе той, пише "Сега".

"Ню Йорк таймс" и Си Ен Ен съобщиха, че телефонни разпечатки и прихванати разговори показват, че съветници на Тръмп са имали многократни контакти през м.г. с висши представители на руските разузнавателни служби. Това било установено от американските служби, докато търсели доказателства за опити на Русия за намеса в предизборната кампания.

Според "Ню Йорк таймс" в контактите е участвал и Пол Манафорт - бивш ръководител на предизборния щаб на Тръмп и екссъветник на бившия украински президент Виктор Янукович. Манафорт отрича. Информацията идва ден след оставката на съветника на Тръмп по националната сигурност Майкъл Флин, който бе уличен, че е укрил свои контакти с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк.


 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
22430 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.04.26 | 15:28

3
Сътрудничество с Русия по важните за САЩ въпроси и в същото време незачитане на руските интереси, връшане на Крим и т.н., това не го разбраха че едновременно няма как да стане.За вече 3-4 години не им ли се изясни? :Д

2017.04.26 | 15:28

2
АБЕ ТОЯ Е ПО-ЛУД И ОТ БАБА КЛИТОР..
Бачо Киро

2017.04.26 | 15:27

1
Отговор:Защото се срещна с ционистите от Израел,чиято мечта е втори Израел в Крим и Украйна .Те за това се промени политиката.

Добави коментар

Водещи новини