Стефан Янев участва в срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО в Брюксел

  • 15 февруари 2017 15:41

  • 966
  • 0
Стефан Янев участва в срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО в Брюксел
© gettyimages (архив)

Служебният министър на отбраната Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен е на посещение в Брюксел, за да участва в двудневната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, която започна днес, 15 февруари, в Брюксел, Белгия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

По време на първото работно заседание министрите на отбраната ще обсъдят цялостното състояние на Алианса, приоритетите и бъдещото развитие на съюза. Дискусията ще обхване и постигнатия напредък по изграждането на модерен възпиращ и отбранителен потенциал на НАТО, особено подхода на Алианса към предизвикателствата от Юг.

Работната вечеря на министрите на отбраната ще бъде посветена на въпроси, свързани със засилване на трансатлантическата връзка, политиката за споделяне на отговорностите и тежестите между страните-членки и изпълнението на ангажимента за повишаване на разходите за отбрана. Участие във вечерята ще вземе и Върховният представител на ЕС по външни работи и политика за сигурност Фредерика Могерини.

По време на втория работен ден, 16 февруари, ще бъдат обсъдени въпросите, свързани с изпълнението на решенията от срещата на най-високо равнище на НАТО във Варшава и ще се проведе заседание на Комисията НАТО-Грузия. На него ще бъдат разгледани отбранителната реформа в страната и прилагането на Съдържателния пакет НАТО-Грузия. В рамките на международния форум министър Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен ще проведе двустранна среща с министъра на отбраната на Италия Роберта Пиноти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
966 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини