Българските археолози представят постиженията си в изложба (снимки)

  • 14 февруари 2017 14:15

  • 2595
  • 0
Българските археолози представят постиженията си в изложба (снимки)
© Булфото

За десети пореден път Националният археологически институт с музей при Българската академия на науките ще представи тази вечер Националната изложба “Българска археология 2016”.

По традиция изложбата представя работа на българските археолози през изминалата година с най-интересните находки и богат илюстративен материал. С тази изложба НАИМ при БАН отбелязва деня на археолога, 14 февруари, като признание за всеотдайната работа на археолозите.

По време на официалното откриване на изложбата директорът на института доцент д-р Людмил Вагалински ще връчи награди на български медии за добро медийно отразяване на научната дейност на института с музей и на българската археология като цяло.

Тази година съорганизатори на изложбата са 13 исторически и археологически музеи в страната, които предоставят находки от своите фондове.

„Юбилейната десета изложба представя разнообразни златни находки от различни исторически периоди", сподели директорът на института Людмил Вагалински на организираната днес пресконференция.

„Бих искал да благодаря на партньорите ни – археологически и исторически музеи от цялата страна, на екипа на Националния археологически музей, който организира изложбата, и най-вече на вас публиката, защото без вашия интерес и внимание нашата работа би била напразна“, заяви Вагалински.

“Българска археология 2016” ще бъде отворена за граждани от 15 февруари до 19 март 2017 г. в Залата за временни експозиции на НАИМ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини