Конгресмени в САЩ ще искат от ФБР запис на разговорите между Майкъл Флин и руския посланик Сергей Ки

  • 14 февруари 2017 09:24

  • 1630
  • 0
Конгресмени в САЩ ще искат от ФБР запис на разговорите между Майкъл Флин и руския посланик Сергей Ки
© gettyimages (архив)

Демократите от долната камара на Конгреса в САЩ ще потърсят съдействие от ФБР, за да научат съдържанието на разговорите между подалия оставка съветник за националната сигурност на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския Майкъл Флин (на снимката) и посланика на Русия във Вашингтон Сергей Кисляк - както се твърди, двамата обсъждали санкционната политика на САЩ към Москва. Това съобщи пред телевизия Ем Ес Ен Би Си конгресменът демократ Адам Шиф от щата Калифорния.

"Трябва да отправим питане дали ФБР или друго разузнавателно ведомство разполага със запис на тези разговори, трябва да се запознаем с този запис. Трябва да знаем дали съветникът по националната сигурност е заблуждавал широката общественост", добави демократът. В писмото, с което подава оставка, Флин посочва, че неведнъж е разговарял с Кисляк по време на преходния период и че е дал "непълна информация" за тези разговори на вицепрезидента Майк Пенс. Вицепрезидентът първоначално каза, че съветникът по националната сигурност не е обсъждал с посланика темата за санкциите; по-късно обаче Флин призна, че е възможно въпросът да е бил повдиган.

Конгресменът Шиф изрази недоумение от твърдението на Флин, че не е могъл да си спомни дали е обсъждал с руския посланик санкциите, наложени на Русия от президента на САЩ в деня, когато се е състоял разговорът. "Трудно е за вярване - коментира той. - Трябва ни съветник по националната сигурност, на когото Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и американският народ биха могли да имат доверие."

Последвайте канала на

БТА
1630 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини