Oпозицията в Берлин отправи предупреждение към Ангела Меркел

  • 14 февруари 2017 09:22

  • 1843
  • 0
Oпозицията в Берлин отправи предупреждение към Ангела Меркел
©

Във вторник германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се приема в Берлин министър-председателя на Тунис Юсеф Шахед. Преди срещата обаче „Зелените“ и „Левицата“ предупредиха лидера на ФРГ да не подписва споразумение за бежанците със северноафриканската държава, пише изданието Der Spiegel.

Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се не трябва да допуска с Тунис същата грешка, която направи с (турския президент Реджеп Тайип) Ердоган и да се опитва чрез една мръсна сделка да защити страната от западната критика“, заяви фракционният лидер на „Зелените“ Катрин Гьоринг-Екарт.

На свой ред Катя Кипинг, съпредседател на партията на „Левите“ в Германия и депутат от парламента в Берлин, отбеляза, че Меркел „трябва да се въздържа от всякакви планове за създаване на бежански лагери в Тунис и да настоява пред тунизийския премиер за спазването на правата на човека в страната, а не за по-строга защита срещу бежанците“.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1843 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини