Доналд Тръмп прие в Белия дом японския премиер Шиндзо Абе

  • 10 февруари 2017 20:19

  • 2248
  • 0
Доналд Тръмп прие в Белия дом японския премиер Шиндзо Абе
© Getty Images

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския прие в Белия дом японския премиер Шиндзо Абе с топла прегръдка, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп поздрави Абе, след като той пристигна в черен седан, на портите на Западното крило. Двамата се прегърнаха, преди да влязат заедно в сградата.

Тръмп и Абе ще разговарят в Овалния кабинет, след което ще дадат пресконференция и ще имат работен обяд. След това те ще заминат за голф клуба Мар-а-Лаго във Флорида, собственост на Тръмп, където ще поиграят голф.
Преди това Абе беше в американската търговска камара, където обърна внимание, че повечето от японските коли, карани по американските магистрали, са произведени в САЩ от американски работници. Тръмп разкритикува неотдавна "Тойота Мотър корп." за това, че планира да построи завод за сглобяване на автомобили в Мексико и се оплака, че японските потребители не купуват достатъчно произведени в САЩ коли.

Абе каза, че за него е чест да се срещне с Тръмп по-малко от месец след неговото встъпване в длъжност като израз на "непоклатимия съюз" между двете страни, посочи АП.

Последвайте канала на

БТА
2248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини