Иран отново изстреля пробно ракета

  • 09 февруари 2017 07:33

  • 5377
  • 1
Иран отново изстреля пробно ракета
© gettyimages (архив)

Иран е извършил изпитателно изстрелване на балистична ракета от полигон, разположен източно от Техеран, съобщиха представители на Пентагона и на Държавния департамент на САЩ, цитирани от ТАСС.

Според телевизия "Фокс нюз" става дума за същия полигон, от който в края на януари бе изстреляна ракета със среден обсег, която прелетя около 600 км. Вашингтон проучва съобщенията за новото изстрелване на иранска ракета, която според говорител на Държавния департамент е била от клас "въздух-земя". Той подчерта, че САЩ "ще продължат да противостоят на иранската подкрепа за тероризма, на дестабилизиращите действия в региона, на нарушенията на човешките права и на програмата за разработка на балистични ракети, включително и чрез въвеждане на санкции при необходимост", съобщи БТА.

Миналата седмица САЩ обявиха разширение на санкциите срещу Иран, като добавиха към "черния списък" 13 физически и 12 юридически лица, свързани с тези действия на Техеран. Резолюцията на Съвета за сигурност на ООН 2231 от 20 юли 2015 г. призовава Иран да се въздържа от провеждане на такива ракетни изпитания.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5377 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
джеки чан

2017.02.09 | 21:02

1
няма, кой да я слуша остаряла Америка, ще се наложи скоро да пускаме смс-и да не умре от глад

Добави коментар

Водещи новини