10 популярни стереотипа за Китай, които не са верни

  • 06 февруари 2017 15:55

  • 1847
  • 0
10 популярни стереотипа за Китай, които не са верни
© Getty Images/Guliver

Пътешественичката и инструкторка по кунг-фу Мария Пипенко публикува списък с всички клишета, които изникват в ума ни, когато мислим за Китай.

Brigth Side публикува мнението й, което дава доста храна за размисъл. Според Пипенко е важно да опитаме да разберем хората от други култури, преди да ги съдим.

Китайците нямат маниери

Но това е само нашата гледна точка за етикета. Добре възпитаният китаец има маниери, които липсват при западните хора. Дори да направите нещо невъзпитано, учтивите китайци дори няма да го споменат, за да не ви смутят. Те винаги мислят първо за другите.

Жестоките китайци ядат котки и кучета

Не бих спорила с хора, които смятат, че яденето на телешко или свинско месо е по-добро. Просто ще цитирам един мой китайски ученик: „Как можем да ядем кучета? Те са наши приятели!“. Да, в Китай понякога ядат кучета, но броят на хората, които го правят е изключително малък.

Не можете да различите един китаец от друг

Разбира се, че можете. Малайзийските и сингапурските китайци са различни, както и жителите на северните и южните части на континентален Китай. Просто трябва да свикнете със заобикалящата ви среда и скоро ще забележите разнообразието от лица.

Всички китайци са ниски

Ниският ръст на китайците е свързан с диетата им, но в последните 20 години те подобриха хранителните си навици и пораснаха.

Китайските стоки са некачествени

Разбира се, много от евтините китайски продукти са с ниско качество, но ако погледнете етикетите на почти всяка известна марка, ще видите същия надпис „Произведено в Китай“ върху тях. Качеството се определя от поръчващата страна, а не от производителя.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
1847 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини