Мъж отвлече непълнолетна, държа я завързана с верига за леглото си

  • 02 февруари 2017 13:46

  • 3513
  • 0
Мъж отвлече непълнолетна, държа я завързана с верига за леглото си
©

Пловдив е задържан мъж за отвличане на непълнолетно момиче, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство спрямо Запрян С., на 30 г., за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно момиче. До момента е установено, че от 26 до 28 януари 2017 г. в Пловдив, Запрян С. противозаконно е държал в квартирата си 17-годишно момиче, с което се познавали отпреди. От жилището е иззета верига, за която пострадалата твърди, че й била поставена на ръката, след което вързана към желязна тръба до леглото и заключена с катинар. На 28 януари 2017 г. тя успяла да отключи катинара и напуснала жилището. Подаден бил сигнал в полицията. По делото са иззети веществени доказателства, назначени са експертизи, разпитани свидетели и др.

Предстои днес Запрян С. ще бъде привлечен като обвиняем за противозаконно лишаване от свобода на лице, ненавършило 18 години. Той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР, който с постановление на наблюдаващия прокурор ще бъде удължен до 72 часа. Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Запрян С.

Днес Окръжна прокуратура-Пловдив се е самосезирала от излъчен телевизионен репортаж, според който Запрян С. "издирва с обяви" друго 17-годишно момиче, за което твърди, че е негова приятелка и била отвлечена.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини