Холандия анулира паспортите на над 300 заподозрени ислямисти

  • 01 февруари 2017 20:48

  • 13339
  • 1
Холандия анулира паспортите на над 300 заподозрени ислямисти
© gettyimages (архив)

За две години и половина Холандия е анулирала паспортите на над 300 души, заподозрени в принадлежност към радикални ислямистки групировки, предаде ТАСС.

Националният координатор по борбата с тероризма Дик Схоф съобщи в интервю за Радио 1, че повечето от засегнатите вече са заминали за Сирия или Ирак, присъединявайки се към терористичната групировка Ислямска държава. Анулирането на паспортите им означава, че холандските власти ще бъдат уведомени незабавно, ако те опитат да се върнат в страната или да използват документите си за посещение на друга страна. Паспортите си няма да могат да използват и няколко десетки души, които живеят в Холандия, но планират да посетят контролираните от Ислямска държава територии.

Освен това в Холандия живеят около 40 души, прекарали известно време в Сирия или Ирак, добави Схоф. "Техните паспорти не са отнети, но ние внимателно ги следим, защото не знаем защо са се върнали. Може би действително съжаляват, че са се присъединили към терористите и сега искат отново да се интегрират в обществото, но ние не искаме да рискуваме", подчерта той. Законът, който позволява на холандските власти да анулират паспортите на хората, заподозрени в тероризъм, влезе в сила през есента на 2014 г., припомня ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
13339 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.02.19 | 22:28

1
а тук е рай, всеки може да дойде

Добави коментар

Водещи новини