29-годишен мъж е с мярка „задържане под стража“ за наркотици

  • 01 февруари 2017 11:40

  • 2059
  • 1
29-годишен мъж е с мярка „задържане под стража“ за наркотици
©

Мярка за неотклонение “задържане под стража” е наложил Окръжен съд – Добрич (ДОС) на мъж от село Сливенци, област Добрич, съобщиха от пресцентъра на ДОС.

Спрямо 29-годишния с инициали Е. К. са предявени обвинения за това, че на 28 януари 2017 г. в Добрич без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – канабис, с нето тегло 6.8 грама. При задържането на обвиняемия той е оказал съпротива и се е опитал да избяга от полицейските органи.

Съдът е счел, че това е съществен аргумент за опасност от укриване на мъжа при една по-лека мярка за неотклонение. При решението си съдът е взел предвид и показанията на множество свидетели, от които е видно, че мъжът системно е разпространявал марихуана.

По тези причини и тъй като мъжът е обвинен в извършване на тежко умишлено престъпление с висока степен на обществена опасност, съдът реши, че единствено адекватната мярка за неотклонение към настоящия момент е „задържане под стража“.

Обвиняемият не е осъждан до момента, но е с лоши характеристични данни и има наложено административно наказание по чл. 78 а от НК.

Определението на Окръжен съд - Добрич подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред горната съдебна инстанция и това е Апелативен съд - Варна.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2059 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.02.14 | 22:41

1
високорисково наркотично вещество - канабис по голяма простотия не бях чел.

Добави коментар

Водещи новини