Доц. Георги Рачев: В събота и неделя времето ще е перфектно

  • 31 януари 2017 07:27

  • 29136
  • 1
Доц. Георги Рачев: В събота и неделя времето ще е перфектно
©

В събота и неделя у нас ще нахлува по-топъл въздух, времето ще е перфектно. В София температурите ще достигнат 7 градуса. В планините ще бъде слънчево, условията за зимен спорт ще са много добри. Това каза в сутрешния блок на БНТ климатологът доц. Георги Рачев.

Още от понеделник ще стане пак студено, но в никакъв случай няма да има температури от минус 15 градуса, каквито имаше миналата събота и неделя. Снеговалежи ще има в южната и югозападната половина на страната, в останалата част ще вали дъжд, заяви доц. Рачев.

Февруари започва с топло време, с температури до 10-12 градуса. Няма никакви индикации да има наводнения през идващия месец. Топенето на снега, особено в равнините, ще бъде равномерно, посочи климатологът.

Очаква ни ново застудяване в периода 12-15 февруари, но е нищожна вероятността да има изключително ниски температури, каквито имаше през януари. От 16 февруари по дългосрочна прогноза ни очакват 10 спокойни дни с равномерно време и минимални валежи, каза още доц. Георги Рачев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
29136 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.01.31 | 22:37

1
За никакъв синоптик не ставаш,късай дипломата и се захващай с друго поприще.......

Добави коментар

Водещи новини