Агрион продава земя на безлихвено разсрочено плащане

  • 30 януари 2017 10:09

  • 2413
  • 2
Агрион продава земя на безлихвено разсрочено плащане
©

В момента на пазара на земя са активни средните и по-малки производители, които купуват парцели с цел разширяване на дейността, както и хора, които искат да вложат средства с цел допълнителна доходност, коментираха експерти в бранша. Именно към тях са насочили продажбите на „Агрион”.

Едно от водещите дружества за управление на поземлени активи пусна в продажба нови пакети със земя. Те са близо 2000, а парцелите са с различна големина в цялата страна, става ясно от справка на сайта на компанията. „Агрион” предлага и безлихвено разсрочено плащане за три години напред.

В България поземлените отношения се характеризират с голяма разпокъсаност на собствеността и огромно значение на арендата. Затова фермерите предпочитат да инвестират в покупката на земя и така да елиминират конкуренцията за наемането й, понижавайки бъдещите си разходи за аренда. Другата основна група купувачи са хора с натрупани спестявания, които искат да инвестират с цел постигане на доходност. „Искаме да дадем възможност на повече хора да печелят от развитието на селското стопанство и от притежаването и обработката на земеделска земя като можем да съдействаме не само със сделките за земя, а и с експертни съвети, информация за пазара, търговски и юридически консултации ”, посочиха от „Агрион”.

Ако фермерите искат да увеличават добивите си, трябва да инвестират в подобрения като поливни системи, торове с дълготрайно действие и т.н. А това няма как да стане върху наета земя.

Безлихвеното разсрочено плащане е добра възможност за онези от тях, които не могат да си позволят да извадят по-крупни суми за покупката на съседни на техните имоти, а искат да се разрастват. Заради ниските изкупни цени на продукцията и повишаващите се производствени разходи все повече земеделци и арендатори търсят по-гъвкави схеми за плащане на желаната земя. „Една от основните ни цели е да работим за окрупняването на земеделската земя – големият брой малки парцели оскъпява тяхната обработка и стопанисване и е една от най-сериозните пречки за повишаване на добавената стойност в сектора”, посочиха от „Агрион”.

Последвайте канала на

Novini.bg
2413 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Митко

2017.01.30 | 21:50

2
Абе, тези не бяха ли фалирали?
Любо

2017.01.30 | 21:50

1
Не знам за вас, ама аз от известно време инвестирам при хората от Фронт Пойнт Партнърс. Те търгуват на американския капиталов пазар и са професионалисти. За кратко време излизам на печалба и съм доволен, защото си докарвам приличен допълнителен доход.

Добави коментар

Водещи новини