Служебният финансов министър: Влизам в подредена къща

  • 27 януари 2017 15:07

  • 11776
  • 1
Служебният финансов министър: Влизам в подредена къща
© МФ

Влизам в подредена къща. Това каза министърът на финансите от служебния кабинет Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, който прие поста от Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

Досега Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през беше заместник-министър на финансите.

За мен беше удоволствие да работим заедно в един динамичен и изпълнен с предизвикателства мандат“, каза Горанов. Оставям ви Министeрството на финансите и публичните финанси във форма и се надявам следващия, вече редовен финансов министър, да ги завари в същото състояние“, каза Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

Смятам, че ще имам кратък мандат, защото всеки по-дълъг мандат не е добър за държавата. Тя има нужда от редовно правителство, което да си начертае целите и политиките - да се обединим около няколко основни приоритета, необходими на българската държава и да вървим заедно напред“, каза Ананиев.

В привилегировано положение съм спрямо другите служебни министри, които отиват в министерства, за които много неща не знаят. Допреди секунди работихме заедно, така че за мен е ясно състоянието на МФ и изпълнението на закона за Държавния бюджет“, каза Ананиев. „През тези малко повече от две години се случиха доста добри неща по отношение на МФ и категорично искам да кажа, че тези неща се случиха по инициатива на Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва“, каза Ананиев.

На въпрос дали служебният министър на финансите ще си прави вътрешна ревизия, Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през отговори, че е сигурен, че няма да се открие нищо, което да е направено с умисъл срещу държавата или срещу кандидатите в обществените поръчки.

Приоритет в моята работа ще бъде намирането на финансов ресурс за произвеждане на извънредните парламентарни избори, за подготовката на Председателството на България на Съвета на ЕС, както и подготовката на тригодишната бюджетна прогноза за 2018-2020 година. Освен това до края на април трябва да актуализираме Националната програма за реформи и да подготвим Конвергентната програма и да ги изпратим в ЕК“, каза Ананиев.

Най-важната ни задача е да осигурим нормално финансиране на публичния сектор и на бюджетните организации, така че да не се влоши качеството на публичните услуги“, добави Ананиев.

Най-важното според мен е да съхрани темпото на работа в приходните администрации и изпълнението на бюджета да не е застрашено от деморализация на администрацията“, каза Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва и добави, че не препоръчва там да се правят персонални промени.

"Господин министър, когато един отбор води, не се правят смени", каза в отговор Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Събираемостта на приходите през януари ще е с малко по-добра от тази за 2016 година и очакваният излишък в бюджета ще бъде около 900 милиона лева“, каза Ананиев.

Брутните разходи за българското председателство на Съвета на Европа е удачно да не са повече от 150 млн. лева“, каза Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

Следващата седмица ще бъде свикан Консултативен съвет за финансова стабилност. На него ще се обсъди състоянието на небанковите финансови компании, чийто преглед трябва да приключи на 3 февруари. В този орган участват министърът на финансите управителят на БНБ и председателят на Комисията за финансов надзор. На последната ни среща с КФН имаме уверенията, че не се очакват сътресения във финансовия небанков сектор“, увери Горанов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11776 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.02.10 | 23:21

1
Как няма да е подредена ,нали ти си един от тях които разграбиха държавата и КТБ ..Незнам какво доверие имат Социалистите на такива като него който заедно с ГЕРБ участва във фалирането и разграбването на КТБ и държавата

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини