Еврозоната облекчава гръцкия дълг

  • 23 януари 2017 21:24

  • 6050
  • 0
Еврозоната облекчава гръцкия дълг
© Getty Images/Guliver

Еврозоната обяви, че облекчава гръцкия дълг, предаде "Франс прес". Решението бе одобрено, а после бе временно спряно под натиска на Германия след изненадващото оповестяване през декември от Атина на социални мерки.

Европейският стабилизационен механизъм дава зелена светлина за "краткосрочни" мерки, се посочва в съобщение. Тези мерки за облекчаване на дълга са наречени краткосрочни, тъй като могат да бъдат взети бързо. Това официално решение подкрепя съобщение направено на 24 декември от председателя на Еврогрупата и министър на финансите на Холандия Йерун Дейселблум. Тогава Дейселблум посочи, че Гърция е премахнала съмненията в решимостта й да предприеме реформи за намаляване на дълга, което на практика откри пътя за това облекчаване, припомня БТВ.

Еврозоната даде съгласие за облекчаване на гръцкия дълг в замяна на реформи. Последва обявяването от гръцкия премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли на нови социални мерки, отнасящи се до малките пенсии и увеличението на ДДС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6050 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини