Герман Костин дойде в съда в инвалидна количка, делото не тръгна

  • 23 януари 2017 13:12

  • 1611
  • 0
Герман Костин дойде в съда в инвалидна количка, делото не тръгна
© Novini.bg

Софийски градски съд не даде ход на делото срещу Герман Костин, който е обвинен за убийството на Никита Леонтиев, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме, трупът на 5-годишното момченце бе открито в куфар в реката край село Пасарел. Костин днес бе доведен в съда в инвалидна количка, от която не стана през цялото време. Също така той носеше качулка и ръкавици, които не свали. Когато съдията се опита да осъществи с обвиняемия, Костин запази пълно мълчание. На делото не бе даден ход по същество, защото бащата на жертвата Вадим Плотников не се яви в съдебна зала, а бе изпратил адвокат, който да го представлява, но не бе изпълнена процедурата по защита на чуждестранни адвокати. Делото бе отложено за 22 февруари.

Адвокатът на Костин Какпа Гергинова поиска да бъде изменена мярката на нейния подзащитник, заради влошеното му здравословно състояние. Тя направи искане и за нова съдебно-медицинска експертиза, която да установи здравословното състояние на Костин и дали той може да получава адекватна здравна помощ в ареста. Съдът не уважи искането, защото не са посочени конкретни медицински оплаквания и остави за пореден път Костин в ареста.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини