Вижте какво ще е времето утре

  • 19 януари 2017 21:44

  • 3296
  • 0
Вижте какво ще е времето утре
© GettyImages/Gulliver

През нощта от север валежите постепенно ще спират, а облачността ще се разкъсва. Това каза за Агенция „Фокус“ Анна Дякова – дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

В Южна България все още ще превалява сняг, но до сутринта и там валежите ще спрат. В Източна България ще продължи да духа умерен и силен север-североизточен вятър и там остават условията за образуване на преспи и навявания.

Минималните температури ще са предимно между минус 5° и минус 10°, на отделни места в Северна България до минус 12°. Утре ще е без валежи. Облачността ще е разкъсана, по-значителна над южните райони. Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Максимални температури в повечето места между минус 6° и минус 1°.
Атмосферното налягане остава по-високо от средното за януари.

Над Черномориeто облачността ще се разкъса и ще намалее. По- значителна ще остане над южната част. Вятърът ще отслабне, през деня ще е умерен от североизток. Максималните температури на въздуха ще са от минус 3° до 2°. Температурата на морската вода е 2-3°. Вълнението на морето след обяд ще е около 3 бала.
Над планините ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.
През почивните дни сутрин ще е доста студено.

През деня в планините и планинските райони ще преобладава слънчево време и ще се затопля.

В равнинната част от страната ще се образува инверсионна облачност или мъгла, които на места в неделя, главно в Източна България ще се задържат почти през целия ден и температурите там ще остават ниски, а е възможно и да прехвърча сняг. В понеделник над много райони ще има ниска облачност, а привечер от югозапад ще започне и ново увеличение на облачността.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини