Спецсъдът остави стрелеца по Митьо Очите в ареста

  • 19 януари 2017 18:57

  • 11008
  • 3
Спецсъдът остави стрелеца по Митьо Очите в ареста
© gettyimages (архив)

Състав на специализирания наказателен съд отхвърли молбата на Георги Иванчев мярката му задържане под стража да бъде заменена с по-лека.

Иванчев е обвинен в опит за убийство но Димитър Желязков - Митьо Очите. Съдът е преценил, че има риск той да се укрие или извърши друго престъпление, съобщи 24 часа. Това е първият опит на Иванчев за излезе на свобода след задържането му през юни. Стрелбата в ресторант "4 you" в Слънчев бряг стана на 8 юни. Дни след нея с обвинения се оказаха трима - Тодор Славов - за убийството на гарда на Очите и съдружник в "Аркус Сигурност Бургас" Александър Алексиев, Георги Иванчев и Радослав Димитров - за опит за убийство на Желязков.

По-късно прокуратурата образува и дело за организирана престъпна група с лидер Божидар Кузманов - Кравата и тримата първоначално задържани получиха и нови обвинения - за членове на групата. Със същото обвинение бяха привлечени още шестима: Иван Терзийски, Димитър Николов, Силви Николаев, Марчо Марков, Данаил Петков, Николай Иванов. Всички, с изключение на Николай Иванов, в началото бяха с мерки за неотклонение задържане под стража, но в последствие те бяха заменяни с по-леки. Наскоро вкъщи се прибра и обвиненият за лидер Божидар Кузманов. Димитър Желязков все още се възстановява от огнестрелните рани.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
11008 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бо

2017.01.23 | 16:01

3
Хора освободете човечеца да си довърши работата.

2017.01.19 | 20:58

2
Естествено че ще го остави, ами ако беше го убил?
Веселин Василев

2017.01.19 | 20:47

1
Никакъв стрелец не си.Трябваше да успееш.

Добави коментар

Водещи новини