Румяна Коларова: Президентът е принципен, директен и когато заема позиция не прави компромиси

  • 12 януари 2017 18:40

  • 7904
  • 4
Румяна Коларова: Президентът е принципен, директен и когато заема позиция не прави компромиси
©

Особеното при мандата на президента Плевнелиев е, че от самото начало той спазваше своята принципност и последователност. Това каза секретарят на държавния глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Тя припомни, че един от приоритетите му докато е бил министър е била либерализацията на енергийния пазар и това е било постигнато. „За две години от януарските протести той последователно е мислил в тази посока и е следвал тези приоритети. Той бе удобна мишена, защото е принципен, директен и когато заема позиция не прави компромиси, които ще му костват подкрепа“.

„Това не е човек, който отиграва конюнктурно ситуации“, подчерта Коларова.

Тя коментира ударите срещу Плевнелиев през мандата му. „В политиката не съм склонна да разглеждам събитията като битка и размяна на удари“.

По повод противоречията между президента и вицепрезидента Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски заяви: „Всеки от тях е заявил различните си позиции най-вече за съдебната система и протестите. Президентът Плевнелиев категорично се обяви срещу назначаването на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за началник на ДАНС и сне доверието си от кабинета „Орешарски“ след това - това бе първото им разминаване. Различията им са на принципни основи. Въпреки това в рамките на институцията те удържаха“, каза Коларова.

По повод спекулациите, че има голяма вероятност Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на да заеме висок пост в служебния кабинет, Коларова заяви: „За мен това би било необяснимо и учудващо. Това би противоречало на всякаква логика и на природата на всяка една от институциите. Президентът трябва да е надскочил нивото на изпълнителната власт“.

Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски коментира и исканията за импийчмънт на президента от страна на АБВ. „За мен това бе медийна спекулация. Конституционният съд последен взима решение. Това е една сложна процедура. Трябва да се научим на малко по-голяма отговорност спрямо институциите в държавата. Президентът показа, че не трябва да се действа конюнктурно или пристрастно“.

Относно външната политика и призива на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното към президента на САЩ да не се доверява на руския президент, Коларова каза: „Той винаги е гледал доста ходове напред. Плевнелиев отстоява международното право, там има ред и принципи. Той отстоява националния интерес. Националният интерес на България изисква да не се връщаме към политиката на зони на влияние от 19 век. Това е нещото срещу, което се противопоставя президента Плевнелиев. По казуса с Крим точно това се случи. Няма нищо лошо в това да има работни отношение. Лошо е, когато две държави превят общи договорки за зони на влияние. В случая става дума за интересите на България. Нагласата на Путин е срещу ЕС и той постоянно го показва. Президентът е убеден привърженик на европейската идея. Не виждам нищо агресивно и крайно в този случай. Крайни са партиите, които получават подкрепа от Путин“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7904 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Славянин

2017.01.28 | 16:23

4
Както във вица за полицая: "Тъп, но пък упорит!" - това ни казва соросоидката Руми.

2017.01.15 | 00:52

1
Много си тъп славянино.

2017.01.16 | 06:52

3
Тази разболява всеки с демонската си физиономия -ужас разболя и най безчуствените
ЛЮБО

2017.01.16 | 06:51

2
ДОБРЕ ,МАЦЕ , ОТИВАЙ ДА СИ ОБЛЕЧЕШ ПРОТЕСТАНТСКИТЕ ДРЕХИ ,ЗАЩОТО СЕ ЗАДАВА ЛЯВО УПРАВЛЕНИЕ. ДА НЕ ЗАБРАВИШ И РАНОБУДНИТЕ СТУДЕНТИ. ПАЧКИТЕ С ДОЛАРИ И ЕВРО СА ВЕЧЕ ПОДГОТВЕНИ ОТ СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКИТЕ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ. СПОРЕД ТЕХНИЯ ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН ,ПЪРВО ЩЕ ПРАВИТЕ ИМПИЙЧМЪНТ НА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ,ПРЕДИ ДА СЕ Е ЗАКЛЕЛ. ТЕЗИ МРЪСОТИИ СА ВИ В КРЪВТА ,ОЩЕ ОТ ЖАН ВИДЕНОВО ВРЕМЕ.ТОГАВА,ВСИЧКИ МРЪСОТИИ ИЗВЪРШЕНИ ОТ СДС ДО 1995 Г. ,БЯХА ПРЕПИСАНИ НА ВИДЕНОВ И ТОЙ БЕШЕ СВАЛЕН ОТ СВОИ И ЧУЖДИ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини