Отчитат солиден ръст на индустриалното производство в Испания

  • 11 януари 2017 14:27

  • 1584
  • 0
Отчитат солиден ръст на индустриалното производство в Испания
©

Индустриалното производство в Испания се повиши през ноември 2016-а година с доста по-солидно от очакваното темпо благодарение на солиден ръст на енергийното производство, показват данни на официалната испанска статистика Ine, предаде БНР.

Индустриалното производство в четвъртата по сила икономика от еврозоната нарасна с 1,7% спрямо октомври, когато беше отчетено анемично повишение от 0,1 на сто, докато на годишна сезонно-коригирана база испанското производство се повиши с цели 3,2% при очаквания за по-плахо повишение от 1% след растеж с 0,6% месец по-рано.

В основата на солидните ноемврийски данни е резкият скок с 6,2% на енергийното производство. В същото време растежът на средствата за производство беше с 1,7 на сто, докато производството на потребителски стоки се повиши с 2,8%.

На сезонно-некоригирана база индустриалното производство в Испания нарасна през ноември с 4,6% в контраст със спада от 2,3% през октомври.

Днешните поредни силни данни сякаш потвърждават, че испанската икономика е една от най-добре представящите се както в рамките на еврозоната, така и на целия ЕС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1584 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини