Няма да има наводнения заради снеготопенето, обеща Ивелина Василева (видео)

  • 11 януари 2017 12:41

  • 8298
  • 1
Няма да има наводнения заради снеготопенето, обеща  Ивелина Василева (видео)
© Булфото (архив)

Има свободни обеми в язовирите. Обстановката в големите и значими язовири непрекъснато се следи от операторите и се докладва на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/, съобщи министърът на околната среда в оставка Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва във връзка с готовността на институциите за снеготопенето през пролетта.

Министър Василева посочи, че се разписват месечни графици за ползването на водите от язовирите. Поддържат се обеми, които могат да поемат по-високи води и по-обилно снеготопене. По думите на министъра отговорността е на всички оператори и е ясно кой отговаря за съоръженията, предвидени са и ясни санкции.

Василева обърна внимание на координацията на институциите, които според нея са мобилизирани за справянето с предизвикателствата, възникващи от обилния снеговалеж. Ангажирани са областните управители, МОСВ, Държавната агенция по метрология и технически надзор, която контролира хидротехническите съоръжения и секторните министерства, Министерството на земеделието и храните чрез "Напоителни системи", Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което отговаря за ВиК сектора, Министерството на икономиката и енергетиката, което отговаря за енергийните системи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
8298 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дядо Добри

2017.01.12 | 10:48

1
Спокойно спи българина,след като знае,че министерствата се оглавяват от врачки,а не от експерти.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини