Еманюел Макрон: Без реформи еврото няма да съществува след 10 г.

  • 11 януари 2017 06:56

  • 3553
  • 3
Еманюел Макрон: Без реформи еврото няма да съществува след 10 г.
© Getty Images

Еврото може да не съществува след 10 г., ако Париж и Берлин не успеят да укрепят валутния съюз, заяви кандидатът за президент на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, допълвайки, че Германия печели от настоящата система, а по-слабите държави членки са ощетени от нея, пише вестник The Guardian.

„Истината е, че ние заедно трябва да разберем, че еврото не е завършено и не може да просъществува без основни реформи“, подчерта Макрон.

„То не осигури на Европа пълен международен суверенитет от правилата на долара. То не осигури на Европа естествено сближаване между различните държави членки“, обясни кандидатът за държавен глава. Франция трябва да приложи повече реформи на трудовия пазар и да обнови образователната система, за да увеличи ръста; докато Германия трябва да приеме, че повече инвестиции вместо строги икономии могат да подпомогнат растежа в еврозоната, смята политикът.

Последвайте канала на

Novini.bg
3553 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.01.12 | 00:40

3
Ще просъществува не се бойте !!! Имали ЕВРОПА ще има и ЕВРО ! Просто така е измислено всичко да няма връщане назад ! Защото която държава реши да се върне назад , ще настане още по голям глад за нея ! Всичко е спекулация !!
georgi

2017.01.12 | 00:40

2
Една съюз обречен на провал от корупция и недосегаемост на така наречените европедераси-еврокомисари.
monarch

2017.01.11 | 12:45

1
Засилят ли се центробежните сили в ЕС,еврото ще умре от естествена смърт.Ще се върнем във времената на долара и марката.

Добави коментар

Водещи новини