Повдигнаха обвинение на Иванка Ройдова за готвени 6 поръчкови убийства

  • 10 януари 2017 16:26

  • 13974
  • 0
Повдигнаха обвинение на Иванка Ройдова за готвени 6 поръчкови убийства
©

Окръжна прокуратура Пловдив днес внесе обвинителен акт срещу Иванка Ройдова от пловдивското село Брани поле за подбуждане към отвличане на един човек и подбуждане към убийство на общо шест човека.

66-годишната жена е на свобода с мярка „гаранция” в размер на 7 000 лева. Иванка Ройдова е предадена на съд за това, че умишлено е подбуждала двама мъже към тежки престъпления. Единият от които служител под прикритие. Тя е искала първо да отвлекат брат й – 70-годишния Стойчо, а впоследствие – да убият него и още петима от членовете на неговото семейство, сред които и две деца на 8 и 15 години. Престъпленията са извършени от обвиняемата с користна цел, като тя се надявала, след реализирането им, да придобие голяма част от наследството на баща си, който починал в САЩ. Обещаното от обвиняемата на подбужданите от нея потенциални извършители възнаграждение било 10 % от паричните средства, които се ще придобие по сметки в САЩ и които, според собствените й изчисления, възлизали на 3-4 млн. долара, се посочва от прокуратурата.

Иванка Ройдова бе задържана, след като предала на служителя под прикритие сумата от 3 000 лв. „капаро” за извършване на деянията, към които го подбуждала. С определение на съда, спрямо обвиняемата е била взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 7 000 лв., а с постановление на наблюдаващия прокурор й е наложена забрана да напуска пределите на страната.

Най-тежкото наказание за престъпленията, в които жената е обвинена, е лишаване от свобода от една до шест години. Самата Ройдова отрича обвиненията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
13974 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини