Обявиха частично бедствено положение в Смолянско (снимки)

  • 10 януари 2017 12:57

  • 2818
  • 0
Обявиха частично бедствено положение в Смолянско (снимки)
© Булфото (архив)

Кметът на Смолян Николай Мелемов обяви частично бедствено положение в с. Мугла, с. Турен, с. Търън и съставни населени места, с. Стража, с. Арда и Горна Арда, съставни населени места към кметство Могилица, Вълчан, Змиево, с. Широка лъка и съставни населени места, Направление Кутела – Славейно, Момчиловци – Хайдушки поляни, Хайдушки поляни – Кутела, Катраница – Петково. Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян.

Частичното бедствено положение се налага заради обилния снеговалеж и образувалата се дебела снежна покривка на територията на община Смолян за провеждането на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи за възстановяване проходимостта на улиците и пътищата на територията на част от населените места в община Смолян.
Нова тежка зима в Източна БългарияКод оранжево!


 

За овладяване на бедствието, Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия назначен с със заповед на Мелемов преминава на непрекъснат режим на работа. Информацията за хода на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи трябва да се докладва през половин час.

Междувременно военнослужещи и техника от Българската армия продължават да оказват съдействие на местните власти и държавните институции в преодоляването на последиците от усложнената метеорологична обстановка.

На 10 януари 2017 г. военнослужещи с два роторни снегорина от военните формирования 36 780 – Шабла и 28 770 – Балчик от състава на Военновъздушните сили почистват пътната мрежа в област Добрич около град Шабла и селата Езерец, Ваклино, Смин, Черноморци, Захари Стояново, Бежаново, Спасово, Сърнино и обратно и около селата Царичино, Кремена, Дропла, град Генерал Тошево и обратно.

В област Варна военнослужещи с машина БАТ - М от военно формирование 34 410 - Варна от състава на Военноморските сили почистват пътната мрежа в района на селата Дръндар, Николаевка, Кичево и обратно.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини