Спасяват родилки с багери

  • 10 януари 2017 12:44

  • 9606
  • 1
Спасяват родилки с багери
© Булфото (архив)

С помощта на тежка техника е оказана помощ на две родилки.

Това съобщи областният управител на Варна Стоян Пасев, цитиран от БТА. По думите му първият случай е бил в село Въглен. Там е изпратен багер, за да пробие преспите и линейка да вземе жената. Тя е родила в медицинската кола. В момента отново с багер се опитват да стигнат до друга родилка - в село Кантарджиево, каза още Пасев. Той допълни, че е повикал военните на помощ, за да спасяват един микробус и две леки коли, пълни с музиканти. Оркестърът е затънал между селата Кантарджиево и Климентово.

Община Аксаково удължи с 24 часа обявеното бедствено положение, допълни Пасев. Основната причина е, че много от пътищата в района са все още непроходими. Областният управител посочи, че най-вероятно ще бъде удължено и бедственото положение в община Суворово. Той уточни, че сериозни проблеми има и в община Вълчи дол, в която няколко села са без ток и вода. Причината е авария на електропровод в района на село Червенци.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9606 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Боце Мутренски

2017.01.11 | 09:08

1
След като парите от държавните фондове и резерви отидоха за седесаро-мутренски прищевки и няма пари за чистене, ще вадят с булдозери.

Добави коментар

Водещи новини