Правната комисия в НС обсъжда предложението на ГЕРБ за мажоритарен вот

  • 10 януари 2017 09:39

  • 3021
  • 2
Правната комисия в НС обсъжда предложението на ГЕРБ за мажоритарен вот
© Novini.bg

Парламентарната комисия по правни въпроси ще обсъди от 13 часа проекторешение, внесено от ГЕРБ, относно проведения национален референдум.

Вчера стана ясно, че законопроектът за мажоритарния вот е във вида, в който въпросът получи подкрепа на референдума. При постигане на съгласие е възможно текстът да бъде приет до 27-и януари, ако се работи при съкратени процедури, прогнозира председателят на правната комисия Данаил Кирилов.

Той заяви, че ако новоизбраният президент Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на прецени, може да удължи работата на Народното събрание до приемане на предложенията.

Предложението на ГЕРБ предвижда активна регистрация за гласоподавателите от чужбина. Според управляващата партия новото определяне на избирателните райони трябва да е отговорност на президента. В Народното събрание вече има внесен законопроект за мажоритарния вот на омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3021 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.01.13 | 21:31

2
някой бърза ..защо ли ..да наложи волята на 2,5 идиоти ..над народа на България ..че то кога не е било така ..нима боко не беше мин-предател с 1,3 милиона ..и се биеше в гърдите ..че за него е гласувал.."народа" ..
ДЪРВЕН ШОП

2017.01.13 | 21:31

1
Целта е да не могат да гласуват прокудените на Запад, където и "червените " са прогледнали! Слови е от шайката на Борисов и червената пасмина! Иначе ще го държат ли толкова години на екран. Също като стария "Стършел"- критикува, но е орган на ЦК на БКП!

Добави коментар

Водещи новини