САЩ проведоха наземна операция срещу лидери на Ислямска държава

  • 10 януари 2017 06:20

  • 5860
  • 4
САЩ проведоха наземна операция срещу лидери на Ислямска държава
©

Западната коалиция срещу групировката "Ислямска държава" проведе вчера рядка наземна специална операция срещу лидерите на джихадистката организация в източния сирийски град Дейр аз Зур, която Пентагонът определя като успешна, предаде Франс прес.

Пентагонът не съобщава подробности за операцията и заяви само, че данните за 25 убити джихадисти, съобщени от Сирийския център за наблюдение на човешките права, са преувеличени. Операцията беше осъществена от американски специални части, натоварени със задачата да проследят лидери на джихадистите, уточни капитан Джеф Дейвис, говорител на Пентагона. Целта е била не само елиминирането им, а и събиране на информация за бъдещи операции.

По данни на Сирийския център за наблюдение на човешките права и кюрдско-арабските Сирийски демократични сили в операцията са участвали най-малко четири хеликоптера, включително бойни хеликоптери. По време на операцията е имало ожесточени боеве в селището Ал Кубар, на 40 км западно от Дейр аз Зур. Американските специални сили са нападнали пречиствателна станция, контролирана от ИД.

Сирийските демократични сили добавиха, че американските сили са взели пленници, но Джеф Дейвис отрече това. Той отхвърли и слуховете, че целта е била освобождаване на заложници. /

Последвайте канала на

Нора Виткова
5860 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
grajdanin

2017.01.14 | 20:20

2
Избили са неудобните, които могат да проговорят и са си прибрали техните кучета. Руснаците действаха много по-ефективно защото нямат в редиците на ислямска държава хора на ръководни постове, за разлика от щатите които създадоха но и изпуснаха контрола на ислямистите.....

2017.01.14 | 20:20

4
Според мен жертви не е имало, или ако е имало то е било от препиване. Просто америкашките са поканили подопечните им джихадистчета на богата софра за да обсъдят "какво правим от тук нататък".
х

2017.01.14 | 20:20

3
просто са си заличавали следите , нищо друго
ДАЙ БОЖЕ!

2017.01.12 | 01:47

1
Леле, леле! А какво ли ще стане при бесния Тръмп? За Асад е ясно, но кои ли ще са другите, които пиха шампанско за избирането му?

Добави коментар

Водещи новини