Снегът в Южна Италия принуди властите да отложат местни избори и да затворят фабрики и училища

  • 09 януари 2017 19:47

  • 10646
  • 1
Снегът в Южна Италия принуди властите да отложат местни избори и да затворят фабрики и училища
© Булфото (архив)

Рекордно ниските температури в централните и южните райони на Италия днес принудиха властите да затворят училища и фабрики и да отложат местни избори, предаде ДПА.

Силният снеговалеж и заледените пътища принудиха няколко по-големи и по-малки градове в областите Молизе и Пулия да отложат местните избори там, а властите призоваха жителите да останат по домовете си.

В областта Абруцо в Централна Италия множество фабрики, включително заводите за автомобилостроене на СЕВЕЛ и Хонда, бяха затворени, а в няколко района в южните области Калабрия, Молизе и Пулия учениците си останаха вкъщи.

"Определяме този феномен като термична аномалия, защото температурите в много централни и южни райони са с 10 - 12 градуса под средните", каза метероложката Серена Джакомин за ДПА. Тя посочи още, че тази обстановка е необичайна за Пулия.

Италианските медии съобщиха за осем загинали от миналия петък вследствие на ниските температури, въпреки че италианското правителство информира, че няма потвърдени смъртни случаи заради студа, пише БТА.

Според метерологичната служба на италианските военновъздушни сили през следващите 12 - 18 часа в Абруцо се очаква още сняг, а в южните области Калабрия, Кампания, Молизе, Пулия и Сицилия - силни северни ветрове и високи вълни.

Очаква се студеният фронт да се задържи до средата на седмицата, съобщава метерологичната служба Meteo.it.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10646 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.01.10 | 16:38

1
температурите имат точни стойности , но не се споменават , дали е за да не направим сравнение ? че ние трябва да работим при -20 С а италианците са затворили всичко при -5 С

Добави коментар

Водещи новини