Рекордно потребление на ток заради студа

  • 09 януари 2017 19:46

  • 5938
  • 0
Рекордно потребление на ток заради студа
© Булфото (Архив)

Всички населени места в Североизточна България вече имат електрозахранване, съобщиха от ЕНЕРГО-ПРО Мрежи.

Екипите на компанията са отстранили стотици аварии по електрическите съоръжения, предизвикани от силния вятър, обилните снеговалежи и обледяванията през последните няколко дни.

Днес специалистите на дружеството са получили достъп до последните райони с аварирали съоръжения в област Силистра, където пътищата бяха непроходими от началото на зимната буря в петък. Продължава работата на електроразпределителната компания по отстраняването на локални повреди, които засягат отделни адреси в населените места.

Клиентите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи могат денонощно да подават сигнали за аварии на националната телефонна линия на компанията 0700 1 61 61.

От компанията продължават да отчитат извънредно потреблението на клиентите, което по график трябваше да бъде отчетено на 6 и 7 януари. Регулярният отчет на електромерите през тези дни беше възпрепятстван от непроходимостта на голяма част от пътищата в Североизточна България.

От дружеството благодарят за съдействието на областните управители, кметовете, Областните пътни управления, подразделенията на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", на местни фермери и строителни фирми, които са предоставили високопроходима техника за разчистване на пътищата и са помогнали на екипите да достигнат до най-непроходимите райони.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
5938 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини