4 жертви на зимата в САЩ

  • 09 януари 2017 08:08

  • 2031
  • 1
4 жертви на зимата в САЩ
© getty images

Зимна буря връхлетя голяма част от източните американски щати и причини смъртта на най-малко четирима души. Друга буря бушува в района на западното крайбрежие на САЩ, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите.

Четирима души загинаха при автомобилни злополуки, причинени от лошото време, в щатите Джорджия, Вирджиния, Кентъки и Северна Каролина.

Бурята донесе над 30 сантиметра сняг в южната част на Нова Англия. Магазини и училища са затворени в американския Юг, като температурата в райони в Северна Каролина може да падне под нулата за първи път от повече от 20 години. Иначе поне една история в щата завърши с щастлив край - спасителните служби откриха двама туристи, бедстващи в планина.

В източната част на САЩ бе регистриран и ръст на инцидентите, причинени от падания в леда. В Мисисипи 93-годишният бивш губернатор на щата Уилям Уинтър е в тежко състояние, след като се подхлъзнал и получил мозъчно земетресение. Все пак се очаква той да се възстанови. Когато снегът и ледът обаче започнат да се топят, този процес ще е бърз.

Синоптиците прогнозират температури над 20 градуса по Целзий в южната част на САЩ в петък. Западното крайбрежие на страната също бе връхлетяно от буря, която заплашва да парализира в леден капан Орегон на север и да донесе проливни дъждове в Калифорния на юг. Синоптиците предупредиха за евентуални кални свлачища и за най-тежките наводнения от повече от едно десетилетие в части от Калифорния и Невада.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2031 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.01.09 | 09:17

1
"мозъчно земетресение" :D

Добави коментар

Водещи новини