Снегът наложи ограничения

  • 06 януари 2017 06:49

  • 4994
  • 1
Снегът наложи ограничения
© Bulphoto (архив)

Заради силния снеговалеж движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона е преустановено в цялата страна с изключение на няколко от пътищата.

Това сочат обобщените данни на дежурните от Главна дирекция "Национална полиция".

Движение на ТИР-ове е възможно само по пътищата Русе-Варна, на АМ „Тракия“ в посока Бургас, Стара Загора, Сливен и Ямбол и по пътя Шумен-Варна.

Ограничено е движението по път II-81 Монтана - Петрохан, поради снегонавявания. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут по път I-1 Монтана - Враца - Ботевград.

Ограничено е движението на всички автомобили по републиканската пътна мрежа в област Шумен поради влошени метеорологични условия. Това съобщиха от Областно пътно управление - Шумен.

Единствено пътят към Ришки проход е проходим, като там има ограничениe за машини до 12 тона. Поради силен снеговалеж и намалена видимост се ограничава движението на всички автомобили и по пътя Русе - Шумен на територията на областите Шумен, Разград и Русе.
Над 50 машини на ОПУ работят за разчистване на пътищата. Оттам призоваха да не се пътува, ако не е крайно наложително.

В Шумен снежната покривка е 13 сантиметра, сочат данните на метеорологичната станция. Минималната измерена температура е била минус 7 градуса, но се очаква температурите да се понижат значително през следващите денонощия. Времето е облачно, като се очаква снеговалежите да продължат до утре.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4994 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2017.01.06 | 10:29

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини