Дянков призован на разпит в Столичното следствие

  • 04 януари 2017 13:41

  • 5501
  • 3
Дянков призован на разпит в Столичното следствие
© Булфото

Бившият финансов министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи няма да бъде обявяван за общодържавно издирване, след като негов адвокат се е свързал с прокуратурата и е договорил той да се яви в Столичното следствие на 18 януари. Очаква се тогава Дянков да бъде обвинен по делото за продажбата на държавния пакет акции в електроразпределителното дружество EVN.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова каза за БНР, че контактът с разследващите е бил осъществен от адвокат Марин Марковски. Той е един от най-известните адвокати по наказателни дела, а през последните години се явява като защитник на премиера в оставка Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по поредицата от дела за клевета и обида, които той водеше срещу различни политици.

Вчера стана ясно, че Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, който беше финансист номер в едно в кабинета "Борисов" 1, е влязъл в полезрението на прокуратурата покрай делото за продажбата на 33-те процента акции на държавата в електроразпределителното дружество EVN през 2011 година. Заради това, че с нея е била нанесена щета в размер на малко над 20 милиона лева обвиняем по Коледа стана колегата на Дянков в същото правителство Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

На вчерашната пресконференция прокурор Арнаудова каза лаконично, че Дянков ще бъде обвинен за престъпление, свързано с приватизацията. От обяснението ѝ стана ясно, че бившият финансов министър ще трябва да отговаря защо парите от продадените преди пет години акции на EVN са отишли не в Сребърния фонд, а в държавния бюджет, от което са били ощетени българските пенсионери.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5501 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.01.05 | 05:30

3
Всеки, който е направил нещо добро за държавата - да бъде съден.... Смешници

2017.01.04 | 15:54

2
тази година цацара ще се явява в следствието също

2017.01.04 | 15:54

1
СЪДЕБНА РЕФОРМА И ДЕКОМУНИЗИРАНЕ НА СЪД И ПРОК.УРАТУРА

Добави коментар

Водещи новини