Удължават с 15 г. концесията за находище "Царевец"

  • 04 януари 2017 11:36

  • 6095
  • 2
Удължават с 15 г. концесията за находище "Царевец"
© Novini.bg

С 15 години ще бъде удължен концесионният договор за находище „Царевец“, разположено на територията на община Мездра. Това реши правителството, приемайки исканата от концесионера - „Балканстон“ ЕООД, гр. София промяна. От дружеството мотивират искането си с наличието на оставащи запаси в находището, които биха останали неиззети.

Със същото решение Министерският съвет промени и концесионната площ на находището, съобщават от правителствената пресслужба. Причината е, че част от тази площ, необходима за извършване на дейности извън концесията, съвпада с площта на участък „Централен-2007“, за който има заявено искане за предоставяне на концесия.

Правителството измени и начина на формиране на концесионното плащане за находище „Царевец“ и го приведе в съответствие с Наредбата за принципите и методика за определяне на концесионно възнаграждение за добив на подземни богатства, променена през 2007г. До момента концесионерът е заплащал необходимите суми в съответствие със стари правила, валидни към датата на подписване на договора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6095 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.01.11 | 18:46

2
ЕООД ???? едноличен, диктатор , капиталист, милиционер ,на такива еднолични дружества трябва да се ЗАБРАНИ да имат други работници освен със същата фамилия , а ако наема други те трябва да участват в разпределението на печалбата
Крум

2017.01.11 | 18:03

1
Концесия на какво находище? Аз не съм запознат, но искам да знам. КОце ще обясниш ли? Или трябва преди да чета новина от този сайт да чета на друго място първо, за да съм наясно за какво пишете.

Добави коментар

Водещи новини