Оставиха в ареста мъжа, пробол с нож ръката на полицай в Бургас

  • 03 януари 2017 16:23

  • 1605
  • 0
Оставиха в ареста мъжа, пробол с нож ръката на полицай в Бургас
© gettyimages (архив)

Потвърдиха определената мярка за неотклонение „задържа под стража“ спрямо Николай Далакманов от гр. Бургас, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той е обвинен за това, че на 24.12.2016 г. в гр. Бургас на ул. „Сливница“, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – при проверка на самоличността му, крещял и ръкомахал срещу служител на полицията  с думите  „Какво като си полицай? Тук ме спираш да ме проверяваш в центъра на Бургас.“, размахвал с резки движения нож срещу  полицая, като му причинил лека телесна повреда, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията си по опазване на обществения ред-престъпление по чл.325, ал 2, вр. ал 1 от НК.

Според прокурора от събраните доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че Далакамнов е извършил престъплението, за което е обвинен. Oт справката за съдимост на обвиняемия е видно, че той е осъждан многократно, като деянието, предмет на настоящото престъпление е извършено при условията на „опасен рецидив“.  Възможно е това обстоятелство да доведе до обвинение с по тежко наказание за обвиняемия. Представителят на Държавното обвинение е категоричен, че Далакманов  може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави в ареста обвиняемия. Определението на Районен съд –Бургас е окончателно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1605 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини