Диян Стаматов: 2017 г. ще е много трудна в сферата на образованието

  • 03 януари 2017 15:18

  • 6562
  • 2
Диян Стаматов: 2017 г. ще е много трудна в сферата на образованието
© Пресцентър МОН

2017 година ще бъде много трудна в сферата на образованието. За да е интересно на учениците, промените са свързани с олекотяване на учебното съдържание. Започва и огромен проект за квалификация на учителите - свързан е с нови методи и начини на преподаване, заяви заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов, цитиран от пресцентъра на МОН.

Той е подчертал, че през годината ще се залага на квалификацията на учителите и директорите, тъй като новото поколение очаква интересни методи и факти, представени по различен начин.

Стаматов е отбелязал, че 2016 г. е била концентрирана върху влизането на новия Закон за предучилищното и училищното образование, и върху подготовката на нормативните документи, които ще дават резултат, но има и необходимост от промяна там, където е забелязан проблем.

"Проблем с недостиг на преподаватели няма, но в краткосрочен план той ще възникне", е казал Диян Стаматов и се е аргументирал със средната възраст на преподавателите, която е малко над 53 години. По думите му специалността "Педагогика" е приоритетна, а стипендията за тези студенти вече е много по-висока.

"Естествено е правителството, което идва, да запази този тренд на промяна на учителските заплати. Много важно е да има стабилен финансов ресурс за образование", е посочил заместник-министърът на образованието. Стаматов е добавил, че таблетите не са разпространени масово в българското училище и се предвижда въвеждането им, защото то е свързано с квалификацията на учителите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6562 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.19 | 06:21

2
Смешник.
Любо

2017.01.14 | 13:33

1
Стаматов е много печен и като директор беше много точен.Олекотяването се налага понеже няма други опции на лице да бъдат накарани учениците да учат , поне малко от малко да научат нещо :)

Добави коментар

Водещи новини