Говорител на Доналд Тръмп: Няма доказателства за руска намеса в президентския вотв САЩ

  • 03 януари 2017 08:56

  • 2090
  • 5
Говорител на Доналд Тръмп: Няма доказателства за руска намеса в президентския вотв САЩ
© gettyimages (архив)

Няма доказателства, че руски хакерски атаки са повлияли на резултата от президентските избори в САЩ и би било безотговорно да се правят изводи, преди да бъде получен окончателният доклад на разузнаването. Това заяви говорител на избрания за президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, цитиран от Ройтерс.

"Има нула доказателства, че те са повлияли на изборите", каза пред Фокс Нюз Шон Спайсър, който ще стане прессекретар на Белия дом, след като Тръмп встъпи в длъжност на 20 януари. Спайсър уточни пред Си Ен Ен, че Тръмп ще се запознае с доклада щом бъде завършен тази седмица.

В събота Тръмп предупреди да не се прибързва с обвинения срещу Русия за хакерските атаки срещу електронни пощи в САЩ. Бъдещият американски президент неведнъж е призовавал за по-близки отношения с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и редовно омаловажава проблема с хакерките атаки, отбелязва Ройтерс.

Президентът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият изгони 35 заподозрени шпиони и наложи санкции срещу две руски разузнавателни агенции миналата седмица заради предполагаемата роля на Кремъл в хакерските атаки, които според служители на американското разузнаване са помогнали на Тръмп да победи Хилари Клинтън на изборите на 8 ноември.

Видни депутати от двете партии изразиха тревога от съобщенията за руска намеса, независимо дали тя е оказала влияние върху резултата от изборите, напомня Ройтерс. Сенаторът републиканец Джон Маккейн, председател на сенатската комисия за въоръжените сили, насрочи за четвъртък заседание, което ще бъде посветено на киберзаплахите от чужбина.

Новият Конгрес, избран на 8 ноември, встъпва в длъжност днес.

Последвайте канала на

БТА
2090 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Аз

2017.01.05 | 22:24

5
Абе вие как измисляте заглавията си?! В текста не пише за липса на доказателства за руска намеса, а за липса на доказателства, че РУСКАТА НАМЕСА е повлияла на резултата от вота! Т.е. - той потвърждава наличието на руска намеса! Това е точно обратното на смисъла на заглавието ви!

2017.01.05 | 22:23

4
евреите въртят номера на белия човек

2017.01.05 | 22:23

2
тръм ще подари сащ на русия - тогава ще разберете как се бачка за пиян комунист-чорбаджия

2017.01.05 | 22:23

3
напразна е надеждата на рашките :)

2017.01.05 | 22:23

1
Клинтън - клизмън да отговори сега и веднага

Добави коментар

Водещи новини