Движението по магистрала "Тракия" е възстановено

  • 31 декември 2016 17:51

  • 28848
  • 1
Движението по магистрала "Тракия" е възстановено
© Булфото

Движението от София до Бургас по автомагистрала "Тракия" е напълно възстановено. Обходните маршрути също са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

Основният път до Бургас вече е достъпен, след като близо 24 часа снеговалеж, силен вятър и аварирали камиони бяха блокирали стотици коли. Бедствието на пътя започна късно снощи, след като верижна катастрофа затвори магистралата край Карнобат.

От Пътната агенция пренасочиха трафика през обходния маршрут Карнобат-Айтос, но аварирал камион предизвика нов хаос на пътя. Така близо 500 коли и автобус останаха на място в изчакване тежкотоварната машина да бъде изтеглена. На място отиде и премиерът в оставка Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който обясни, че ще бъде направено всичко необходимо ситуацията да се нормализира.

Тъкмо когато бе пуснато за движение Карнобат-Айтос и постепенно се нормализираше ситуацията, се появи нов проблем. Заради инцидент с четири автомобила, които изпреварили снегорините и аварирали в преспите, се ограничи и движението по алтернативното трасе за Бургас - отсечката Ямбол - Средец. Така единственият отворен обходен маршрут до областния град стана през Елхово, но от АПИ препоръчаха да не се минава от там, тъй като условията са много лоши.

Късният следобед обстановката в Югоизточна България постепенно започна да се нормализира.

"В посока София-Бургас пътят вече е проходим, като специално внимание трябва да се обърне на участъка между Карнобат и Бургас. Към настоящия момент е възстановено движението в участъка от "Петолъчката" до Бургас по Подбалканския път 1-6, а също така и движението по АМ "Тракия" в участъка от Карнобат към София, нормализира се движението и от София до Карнобат", заяви Георги Златев от АПИ за Дарик.

Контролирано се пропуска движението от пътен възел Карнобат към Бургас, като от АПИ призовават шофьорите да карат зад снегорините, тъй като има много снегонавявания, които създават предпоставки за пътни инциденти.

От АПИ съобщиха още, че по участъка между Бургас и Карнобат има сериозни снегонавявания. Участъкът се обработва. "Обходните маршрути през Ямбол и Средец за Бургас имаше инцидент, при който автомобили бяха изпреварили снегорините и бяха аварирали, което доведе до затрудняване на снегопочистването и забавяне на движението и в двете посоки. Този проблем е отстранен и движението е възстановено".

Пуснато е движението в Айтоския и Ришкия проход, каза по-рано министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Бяха отменени ограниченията за движение с вериги и без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово и по пътя Гоце Делчев-Доспат-Борино-Тешел, отпада ограничението за движение с вериги през прохода Превала.

Остават ограниченията за движение на товарни автомобили без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала и по пътя Девин-Михалково и Батак-Доспат. Шофьорите се призовават да карат внимателно, да се движат със съобразена със зимната обстановка скорост. Ако пътуването не е крайно наложително, не препоръчваме пътуване в Източна и Североизточна България. Ако все пак е неотложно, нека да се информират за състоянието на пътищата, призовават от АПИ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
28848 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
георги

2017.01.01 | 13:58

1
НЕ ,не е.Лъжете!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини