Почина актрисата, изиграла принцеса Лея в "Междузвездни войни" (снимки)

  • 27 декември 2016 20:16

  • 72185
  • 2
Почина актрисата, изиграла принцеса Лея в "Междузвездни войни" (снимки)
© Getty Images/Guliver

На 60-годишна възраст почина Кари Фишър. Актрисата е известна с ролята си на принцеса Лея от сагата „Междузвездни войни", съобщава Би Би Си.

По първоначална информация тя е получила сърдечен удар.

„С огромна тъга съобщаваме, че Кари Фишър почина тази сутрин в 8:55 часа”, пише в официалното съобщение. „Кари беше обичана от света и ще ни дълбоко ще ни липсва. Семейството й благодари за вашите молитви и пожелания”, пише още в официалното съобщение.

Фишър се е почувствала зле по време на полет от Лондон до Лос Анджелис в петък и е била отведена в болница, след като самолетът се е приземил.

Фишър е дъщеря на актрисата Деби Рейнолдс и покойният певец Еди Фишър. Ролята й на принцеса Лея от 1977 г. я изстрелва към славата. Тя се завръща в сагата и в продължението „Силата се събужда”.

„Тя няма приятели, няма семейство. Планетата й току що е била унищожена. В първия филм „Нова надежда” тя беше просто войник на първа линия. Единственият начин да направят героя силен беше да бъде ядосан. В „Завръщането на джедаите” тя е по-женствена, подкрепяща и любяща”. По този начин Фишър обобщава ролята си на принцеса Лея в интервю за списание „Ролинг стоун” от 1983 г.

„Джордж Лукас винаги ми напомняше да се изправя и да се държа като принцеса. А аз се държах като еврейска принцеса – ходех прегърбена и дъвчех дъвка”, спомня си Фишър тогава. Фишър работи като писателка и сценаристка, като е известна с откровените си разкази за борбата с психичното биполярно разстройство и пристрастеността към медикаменти, кокаин и алкохол.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
72185 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Един

2017.01.31 | 20:33

2
Ееее, не!!! Е.ахти сакатата година 2016!!!! Почивай в мир, Принцесо!
Втори

2016.12.30 | 14:52

1
Бог да е прости , нямам думи уж се подобряваше.

Добави коментар

Водещи новини