Вигенин: Следващият парламент няма как да се чувства ангажиран с проведения референдум

  • 23 декември 2016 09:36

  • 6485
  • 8
Вигенин: Следващият парламент няма как да се чувства ангажиран с проведения референдум
© Булфото

Районирането при евентуални мажоритарни избори, предложено от екипа на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, не е търсило да отчете спецификите на мястото, а чисто математически е разчертало населените места и сигурно отделни семейства са се оказали в два различни избирателни района. Това каза пред БНР Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,, секретар на ПГ на БСП Лява България.

По думите му трябва много внимателно да се отчетат спецификите, особено на смесените райони, защото когато нещо се прави на инат, ефектът ще бъде обратен. Вигенин добави, че хората по места ще реагират негативно на така предложеното райониране. "Да „пакетираш“ община Банско с община Гърмен и гърменските села гарантира, че Банско занапред ще има представител от една точно определена политическа сила". Подобен пример Вигенин даде с Разлог, който е „пакетиран“ с Белица и Якоруда.

Той отчете като позитивен момент, че освен с провеждането на референдума, екипът на шоумена излиза и с идеята за районирането, защото по думите му така избирателната система придобива реални очертания и хората разбират какво представлява. "Референдумът изисква от политическите партии да реагират, но не с такова прибързване", посочи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,. "Следващият парламент няма как да се чувства ангажиран с проведения референдум по-малко от сегашния. Така или иначе ще видим доминация на сегашните политически сили и ядрото ще бъде същото", подчерта той.

Вигенин призова още да няма особено високи очаквания към служебното правителство, което ще бъде назначено от новоизбрания държавен глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, защото ако това правителство се нагърби с прекалено амбициозни задачи, то може да отиде на ръба на конституцията.

Относно предстоящите парламентарни избори и стопяването на разликата между ГЕРБ и БСП, отчитано от социолозите, Вигенин отбеляза: "Вярвам, че ще спечелим изборите, но не бива да имаме и прекалено големи очаквания, защото резултатът, колкото и да е висок, няма да повтори резултата от президентските избори. Няма да бъде лесно формирането на мнозинство в следващото народно събрание". 

На въпрос има ли амбиция да бъде следващият български еврокомисар, Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, отговори: "Не, но ако партията прецени. Бих участвал отново в парламентарните избори, за да помогна за постигането на силен резултат, но и това е твърде рано да се каже".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6485 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2017.01.14 | 20:22

8
мамина гугутка
партизанин

2017.01.14 | 20:20

7
ВииГеейнин, пак ли ти бе душице... а къде е СерГей ? Мноого ви тичат прашките на "оная"яхта..
Импресарио

2017.01.06 | 13:19

6
Следващият парламент да промени закона така,че за грешките и своеволията да плащат истинските и преки виновници.Обезщетения за сто хиляди за неправилно уволнени се поемат от бюджета на училищата,вместо истинския виновник за некадърното управление-началника на РУО Кърджали,Гроздан Колев!Малки училища остават без бюджет от неговите своеволия!
Сталин

2017.01.06 | 13:19

5
Следващият парламент без политическия сатрап и фен на бивши агенти на ДС Цвета Караянчева!Проклета да е!

2016.12.25 | 15:32

4
ако си обратен ти, противоположен в бесепенделски среди си ръкоположен

2016.12.24 | 16:15

3
Вазилиний скоро ще ядете дървото !
stoiko

2016.12.24 | 16:15

1
Dali ste prestane da pelte4i,ako mu go navre njakoi.

2016.12.24 | 16:15

2
ще започне да цвили от кеф

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини