Храм събира пари за болно момиченце

  • 21 декември 2016 11:25

  • 10959
  • 1
Храм събира пари за болно момиченце
© Булфото

Храмът "Св. Харалампий" в град Септември направи коледен базар, приходите от който ще бъдат дарени за лечението на болно 10-годишно момиченце от града.

Средствата ще бъдат събрани от продажби на сувенири, изработени от децата, посещаващи заниманията по християнско изкуство и религия в Общинския детски комплекс с помощта на жени от енорията, съобщава Дарик. Базарът в църквата ще продължи до 30 декември.

Постъпленията ще бъдат предоставени на 10-годишната Ивелина Гълъбова. Четвъртокласничката е получила тежко изгаряне - 30%, при битов инцидент на 6-месечна възраст. Досега е претърпяла множество животоспасяващи пластични операции и физиотерапии. Има нужда от пари за предстоящи операции на лявата ръка и по тялото. Затова нейните съученици от СУ "Христо Ботев" в Септември са решили да й помогнат със своите ръчно измайсторени картички, играчки и сувенири.

Рождественският базар е традиционно събитие на местното църковно настоятелство по идея на свещеник Йордан Василев, който не за първи път помага с на хора в нужда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10959 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.25 | 00:27

1
Браво!!! Защо никой не коментира хубавите новини, а само чакате да излезе поредната гадна новина, за да залеете всички с помията на ежедневието ни!

Добави коментар

Водещи новини