Журналист: Посланикът е бил без охрана, защото никой не е предполагал, че това ще се случи

  • 21 декември 2016 07:40

  • 3571
  • 1
Журналист: Посланикът е бил без охрана, защото никой не е предполагал, че това ще се случи
©

Очертава се нападателят на посланика да е един самотник терорист. Това беше пропуск на турските тайни служби. В цял свят подобен акт е повод за война. Въпреки това актът беше определен като провокация. Това заяви журналистът Валери Тодоров в ефира на БТВ.

Той отбеляза, че отношенията между Русия и Турция се развиват динамично.

Според друг журналист - Илхан Андай, терористът е има някакви идеи и ценности и когато вижда, че те се нарушават - решава да действа. „С акта си той напада само Русия. Оттам нататък говори само като терорист от „Ал Нусра“, но в действията му има малко елементи и на американски екшън герой. Всички се питат защо не го задържаха жив“.

Сред другите въпроси, които изплуват след убийството, са защо не се появяват руските служби? Как е допуснат този човек вътре? „Посланикът е бил без охрана, защото никой не е предполагал, че това ще се случи. Парадокс е, че същият този терорист е охранявал руското посолство по време на опита за преврат“, посочва Тодоров.

Според журналистите този въпрос между Турция и Русия ще се изчисти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3571 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ГЕШЕВ ЗАЩИТАВА МАФИЯТА ГЕРБ И О.П

2021.03.09 | 17:29

1
ПАРТИЯТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО НЕ Е СЪСТАВЕНА ОТ ХОРА УЧАСТВАЛИ ВЪВ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И Е ОТ МЛАДИ И СПОСОБНИ СПЕЦИАЛИСТИ И Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО ПРЕДЛАГА РЕАЛНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПРАВЕНО ДО СЕГА ВЪВ БЪЛГАРИЯ АКО С.ТРИФОНОВ УПРАВЛЯВА ЩЕ Е КАТО Б.БОРИСОВ САМ ЩЕ ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО (БНО) №14 ЩЕ ПИТА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА КОИТО ГИ ЗАСЯГАТ

Добави коментар

Водещи новини