Ето какво отговориха от Столичния инспекторат за хидрантния кран в заведение

  • 20 декември 2016 17:23

  • 6891
  • 3
Ето какво отговориха от Столичния инспекторат за хидрантния кран в заведение
© Фейсбук

Във връзка с разпространената в социалната мрежа информация за хидрантен кран в обхвата на площта за разполагане на маси и столове и в непосредствена близост до тях на търговски обект на бул. “Витоша” №45 Ви информираме следното:

За поставяне на преместваеми обекти, каквито са по-голяма част от заведенията по бул. „Витоша“, разрешение се получава по реда на чл.26 от Наредбата за преместваемите обекти, за рекламните, информационните и монументално- декоративните елементи и за рекламната дейност на територията на СО – т.е. в случая се поставят с разрешение на Главния архитект на СО. Контролът е от компетенциите на Дирекция „Общински строителен контрол“.

Съгласно своите правомощия инспекторите от Столичен инспекторат почти ежедневно извършват проверки по бул. „Витоша“. Тези правомощия обхващат само подвижните съоръжения – маси, столове, щендери и др. съгласно Глава III от Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на Столична община.

На 20.04 2016 година при такава проверка е установено, че съгласно схемата, утвърдена от Главния архитект на СО, този кран наистина попада в обхвата на преместваемия търговски обект.

Столичен инспекторат извършва контролна дейност строго в рамките на своите правомощия и е отворен за сигнали, сътрудничество и взаимодействие в интерес на обществото. Защото с помощта на граждани и граждански организации контролът винаги е по-ефективен.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6891 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.12.20 | 22:10

3
Още ли не сте разбрали каква плевел е наблъскана на ул. Московска.

2016.12.20 | 20:20

2
SOS I KONTROL - NE SE VRUZVA

2016.12.20 | 19:45

1
уникална държава

Добави коментар

Водещи новини