Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за радиото и телевизията

  • 20 декември 2016 13:37

  • 1083
  • 0
Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за радиото и телевизията
©

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за радиото и телевизията, с които в националното законодателство се въвеждат разпоредбите на европейска директива.

Законопроектът цели прецизиране на разпоредбите, уреждащи правата и задълженията на радио и телевизионните оператори, свързани със свободата на разпространение на програми, съгласно нормите в директивата, както и на възможностите за дерогация при неизпълнение на изискванията и условията за създаване и разпространение на медийно съдържание.

С промените се отменят текстове от Закона за радиото и телевизията, както и свързаните с тях разпоредби от Закона за електронните съобщения. Това би дало възможност на доставчиците на медийни услуги активно да финансират изграждането на мултимедийни платформи и създаване на допълнителни медийни услуги към даден радио- и телевизионен оператор.

Положителни становища по законопроекта са представени от Съвета за електронни медии, Българското национално радио, Българската национална телевизия, Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори и Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори, в някои от които са предложени редакционни бележки.

Последвайте канала на

БТА
1083 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини