СДВР: Взимаме допълнителни мерки за сигурност за коледните и новогодишните празници (видео)

  • 20 декември 2016 11:07

  • 4628
  • 1
СДВР: Взимаме допълнителни мерки за сигурност за коледните и новогодишните празници (видео)
©

Всички полицаи в София ще бъдат вдигнати на крак, а охраната по ключови места ще бъде засилена. На местата, където има струпване на много хора ще има засилено полицейско присъствие. Това стана ясно от думите на ст. комисар Младен Маринов, началник на СДВР по време на редовен брифинг на МВР по повод мерките за сигурност по време на коледните и новогодишните празници, предаде репортер на Новини.бг.

Той обърна специално внимание по повод провеждането на Новогодишния концерт на площад „Батенбег“ в София. „Всяка година там се събират над 10 000 човека. Нека хората да отидат по-рано. И да бъдат търпеливи. Там ще има 10 пункта за проверки. Няма да се допускат пияни, дрогирани или носещи пиротехнически средства хора. В множеството ще има и цивилни полицаи, които ще се грижат за сигурността. Правим всичко възможно да не допуснем сериозни инциденти“, увери началникът на СДВР.

По думите на ст. комисар Маринов посолствата на територията на столицата се охраняват денонощно. „След подобни събития като снощните атаки, правим анализ и предприемаме по-сериозни незабавни мерки. Направен е анализ и след атентата в Берлин. Ще осигурим по-сериозни мерки за охрана - с тежка техника и оградителни съоръжения около застрашените обекти. Ще бъде ангажиран и допълнителен полицейски ресурс“, увери Маринов.

„Центровете за бежанци са под полицейска охрана, както и местата, където има концентрация на чужденци. Със Столична община сме в непрекъснат контакт. Местата, където има засилен трафик на бежанци са под постоянно наблюдение. През последните дни наблюдаваме по-малко нелегално пребиваващи в столицата“, съобщи комисар Маринов.

„Освен полицаите, които извършват патрулна дейност, имаме възможност и да реагираме с допълнителни сили, които да се отзоват на място. Очакваме засилен трафик от и към столицата от петък към обяд. Това прави по-особени празниците, тъй като пристигащите не са подготвени за ситуацията в големия град. Затова се обръщаме специално към тях, да не оставят колите си на места, където това е забранено“, предупредиха от СДВР.

От сектор Криминална полиция предупредиха гражданите да бъдат внимателни и да предприемат всички охранителни мерки на жилищата с, като аларми, да заключват вратите. Да не се оставят в жилищата големи парични суми и ценности. В търговските вериги, хората да са внимателни и да пазят личните си вещи.

По отношение на автомобилите, шофьорите да са внимателни и да не оставят автомобилите си отключени или с включени двигатели. Възможно е телефонните измами по празниците да зачестят, предупредиха от МВР.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4628 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.20 | 18:54

1
не виждаме бойко курвата...да не е излетял при ердоганя....аааааа

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини