Защо с възрастта сексът става все по-добър

  • 16 декември 2016 15:03

  • 97908
  • 2
Защо с възрастта сексът става все по-добър
© Архив

Американски психолози обясниха защо с възрастта сексът става по-добър. Най-просто, защото се залага повече на качеството, отколкото на количеството, пише в. "Дейли мейл", цитирано от БТА.

Мири Форбс и Робърт Крюгер от университета в Минесота, както и колегата им Никълъс Ийтън от университета Стоуни Брук са експерти по проблемите на сексуалността при възрастните двойки. Те не споделят мнението, че с годините качеството на сексуалния живот на партньорите спада. Напротив, специалистите застъпват обратното мнение - добрият секс не е нещо достъпно само за младите хора - той е напълно възможен и при партньорите над 60 години.

Сексът в третата възраст е много слабо проучен и често се сблъскваме с неправилни клишета за него. По думите на психолозите мнозинството от хората над 60 години в САЩ остават сексуално активни и имат полови сношения 3-4 пъти месечно. Това се оказва доста по-често от активността на някои от по-младите възрастови групи.

Възрастните двойки, участвали в анкетите, определят секса като важна част от своя живот. Тримата американски специалисти изследвали данните на 6000 души на възраст между 20 и 93 години в продължение на 18 години. От получените резултати на проучването ставало видно, че с напредването на възрастта хората отдавали много по-голямо значение на качеството на сексуалните контакти, а не на количеството. Именно то спомагало да се преодолее загубата на физическа сила и на сексуална мощ. Поради тази причина много от анкетираните 60 годишни двойки засвидетелствали по-голямо удовлетворение от сексуалния си живот, в сравнение с 40-годишните.

С годините партньорите по-добре отчитали своите сексуални предпочитания и се фокусирали върху тях.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
97908 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
кокиче

2017.12.01 | 02:34

2
гъза става по лаком за кур
И Надка Михайлова СДС

2016.12.18 | 01:28

1
така казва. "Преди - вика - се отдавах по сметка, а сега вече по навик."

Добави коментар

Водещи новини