Божидар Димитров вдигна заплатите в НИМ с по 100 лв.

  • 14 декември 2016 20:30

  • 5338
  • 2
Божидар Димитров вдигна заплатите в НИМ с по 100 лв.
©

Директорът на Националния исторически музей (НИМ) се е вслушал в призива на КНСБ и е вдигна заплатите на служителите си с по 100 лв. За увеличението съобщи самият проф. Божидар Димитров по БНР.

Той обаче уточни, че решението му е заради добрите резултати на музея.

"Бях решил това увеличение няколко дни преди инициативата, виждайки резултатите от 11-те месеца тази година. Тази година беше много добра и затова реших да повиша заплатите. Това стана възможно благодарение на това, че от 1 януари тази година минахме на друга система на заплащане, благодарение на едно решение на министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, което ни позволи да ползваме собствените си приходи, включително за увеличение на заплатите", изтъкна Димитров.

По думите му "така директорите на музеи имат стимула да повишават приходите си и по този начин и заплатите на служителите си", както и да имат пари за т.нар. дейности – археологически разкопки, издаване на книги, консервация и реставрация на паметници и т.н. "Водихме много тежки преговори, включително и със синдикатите. България е богата страна, добави още Димитров. България е 111 000 кв. км. Всеки квадратен сантиметър в България ражда нещо. Това увеличение биха могли да го направят и други, но нашият капитализъм е див капитализъм в момента. Ние сме във фаза на първоначално натрупване на капитал", коментира шефът на НИМ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5338 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
alexn

2016.12.15 | 11:12

2
Лесно е с държавни пари другарю Димитров! Бюджет, парички лесно е!!! Дивите капиталисти да му мислят откъде да вдигнат заплатите, дали от неплатени водни цикли или от вътрешнофирмена задлъжнялост!!! Браво другарю комунист! Черпиш с държавни пари, т.е. народни пари! Дано хората плащат данъци за да имаш за музея пари!
(((((((((+++++

2016.12.15 | 09:54

1
Тракийци, с гювиша Напред! Весели Празници, г-н Димитров!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини