И ДПС се отказаха от заплатите си в полза на Хитрино

  • 13 декември 2016 16:48

  • 35290
  • 4
И ДПС се отказаха от заплатите си в полза на Хитрино
© Булфото (Архив)

Днес на заседание на Централното оперативно бюро и на парламентарната група на ДПС бе взето решение народните представители да дарят своите декемврийски заплати в помощ на пострадалите от трагичния инцидент в Хитрино.

Към това решението се присъединиха и евродепутатите от ДПС. На заседанието председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, запозна ръководството със ситуацията в Хитрино и нуждите на пострадалите хора, както и с предприетите действия от страна на властите по отношение на осигуряването на безопасността и подпомагането на пострадалите за преодоляването на последиците от инцидента.

Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, заедно със зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов пристигнаха в първия ден на трагедия за да окажат помощ на пострадалите, към тях се присъединиха народни представители, кметове, областни и общински председатели на ДПС, младежки лидери. В събота представителите на ръководството на ДПС, пристигнали на мястото на трагедията, съдействаха за евакуацията на жителите. Младежко ДПС инициира акция за кръводаряване и кампания за набиране на топли дрехи и завивки с пунктове в гр. София и гр. Шумен. Движението за права и свободи се присъединява към Националната дарителска кампания на БЧК и призовава всички членове и сипматизанти да се включат.

В понеделник председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, проведе среща с министър–председателя, на нея бяха обсъдени възможностите за отпускане на помощи за нуждаещите се, след което правителството взе решение да бъдат отпуснати 10 милиона лева за пострадалите в Хитрино. Областни и общински съвети на ДПС от цяла България организираха доброволчески инициативи и кампании. Общините в областите Кърджали и Хасково организират център, в който ще се събират строителни материали, храна, спални комплекти, обувки и дрехи.

ДПС още веднъж изразява своите съболезнования към роднините и близките на починалите и съпричастност към десетките пострадали. Движението призовава нека всички да се обединим в подкрепа на Хитрино.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
35290 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.02.20 | 21:22

4
дпс = бсп = пф - все червени лъжливи боклуци

2016.12.14 | 11:42

3
кой краде от народа ..дава но не и лични пари

2016.12.13 | 21:49

2
И митничарите се отказаха от рушветите в помощ на Хитрино и Рапон -Бей няма да източва този месец Еврофондовете!
Clown007

2016.12.13 | 21:33

1
Малко закъсняха. Предизборната капания я откри по същият начин малко по рано другарката Нинова... ама на пролет май пак ще му дишате прахта на Бат Бойко... е може пък и да греша. Времето ще покаже.

Добави коментар

Водещи новини