Акция по кръводаряване в София в помощ на ранените в Хитрино

  • 10 декември 2016 12:36

  • 23494
  • 1
Акция по кръводаряване в София в помощ на ранените в Хитрино
© Булфото

Общинските болници в София организират акция по кръводаряване във връзка с инцидента край Хитрино, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

По-рано днес по искане на кмета на София Йорданка Фандъкова директорът на общинската Първа МБАЛ д-р Цветомир Димитров е разговарял с директора на Шуменската многопрофилна болница д-р Атанас Атанасов за нуждата от помощ за пострадалите при инцидента до шуменското село Хитрино.

Общинските болници в София организират акция по кръводаряване. Болницата в Шумен се нуждае от кръв за ранените. Инициативата се организира сред служители на общинските болници в София и ще се осъществи в Националния център по трансфузионна хематология. Общинските болници имат и готовност да реагират с линейки и реанимационни екипи.

Кметът на София Йорданка Фандъкова изрази в профила си във Фейсбук съболезнования за загиналите и техните семейства при тежкия инцидент край с. Хитрино.

Шейсет сака с кръв ще бъдат доставени в Шумен. Те са изпратени от София. Очаква се да бъдат транспортирани още кръв и кръвни продукти, уточняват от Министерството на здравеопазването.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
23494 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.11 | 11:01

1
Само в България като стават инциденти следват съболезнования без мерки и на следващия месец нов инцидент. Като при наводненията... То се иска малко предвидливост, за да не се случва въобще, а не да ходим при пострадалите и да се правим на спасители, за да гласуват за нас на изборите.

Добави коментар

Водещи новини